Składniki:
3/4 kostki chłodnego masła
1 jajko
1 łyżeczka cukru wanilinowego /
kilka kropel olejku o zapachu waniliowym
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Wykonanie:
Wszystkie suche składniki oraz masło siekamy np.za pomocą noża. Do takich okruchów dodajemy jajko i ugniatamy ciasto. Wykładamy prosto na blachę i widelcem robimy dziurki w cieście.
Pieczemy w 180*C przez około 15 minut.
Taki spód jest gotowy zaraz po zagniataniu,
nie wymaga od nas chłodzenia.
Gdy jest już upieczony wylewamy masę sernikową
i pieczemy według przepisu na sernik.
Cukier WANILIOWY
Składniki:
1 kg cukru pudru
2 laski wanilii
Wykonanie:
Laskę wanilii przeciąć wzdłuż
i wyskrobać nożem nasiona, następnie przesypać je do cukru razem z laskami wanilii. Taki cukier szczelnie zamknąć i mocno wstrząsnąć.
Cukier WANILIOWY
Składniki:
1 kg cukru pudru
2 laski wanilii
Wykonanie:
Laskę wanilii przeciąć wzdłuż
i wyskrobać nożem nasiona, następnie przesypać je do cukru razem z laskami wanilii. Taki cukier szczelnie zamknąć i mocno wstrząsnąć.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz