sobota, 31 stycznia 2015

Migdałowe biskwity - biscotti

Kochani spędzając czas w USA spróbowałam bardzo popularnej amerykańskiej przekąski, którą trzeba jeść w towarzystwie kawy, herbatki lub mleka. Najczęściej jadłam tzw.  biscotti w czasie lunchu z pysznym cappuccino. Gdy pierwszy raz wzięłam te ciastka do ręki, a raczej do buzi myślałam, że złamie sobie zęby. Znalazłam te podłużne coś w moim pudełku na lunch wraz z kanapką i jabłkiem, które rano sobie przygotowałam i spróbowałam. Na początku pomyślałam... TAK ! DZIADZIU DOMINICKA  PEWNIE CHCE MNIE SIĘ POZBYĆ ! ZABIERAM MU WNUKA! Zaraz zostałam zawołana do lunchroom'u przez ludzi z którymi pracowałam i odkryłam AMERYKĘ ! Te twarde jak kamień ciastka macza się przed zjedzeniem w kawie lub herbacie! 

Od tamtej pory już nie łamałam sobie zębów na biscotti. Mam nadzieję, że zaciekawi Was ten przepis i spróbujecie tej pysznej słodyczy, ale oczywiście pamiętając, żeby zjeść je z jakimś płynem :) 
Przepis jest bardzo prosty, ciekawe jest tylko pieczenie, ale tego dowiecie się z przepisu ! <3 



Migdałowe biskwity-biscotti 

czwartek, 22 stycznia 2015

Najprostszy makaron z pieczarkami, czosnkiem, chili i pietruszką

Styczeń to miesiąc w którym wszyscy mocno trzymają się swoich noworocznych postanowień...  Chcemy zrzucić zbędne kilogramy, zacząć się więcej uczyć, czytać dla przyjemności, bardziej o siebie zadbać, czy choćby zacząć w końcu dobrze gospodarować pieniędzmi. Musimy tylko pamiętać, że ani odchudzanie się ani oszczędzanie pieniędzy nie równa się głodówkom! Musimy jeść i dostarczać organizmowi odpowiednią ilość składników odżywczych. Co więcej? 
Kto w dzisiejszych czasach ma czas na długie stanie przy garach ? 
Ciągle gdzieś gonimy, śpieszymy się i zapominamy o tym, że nie jemy. 
Dlatego dobrze mieć w rękawie parę prostych pomysłów na szybki i tani obiad. 

Przepis, która mam dzisiaj dla Was to jedno z dań, które powstało podczas zabieganego dnia, kiedy nie było czasu na zakupy, a w kuchni znalazło się 5 produktów. To trochę jak historia pewnego kucharza, który wymyślił Sałatkę Cezara. 
To przepis na prosty i tani obiad, który przyrządzicie w mgnieniu oka, nie wydacie fortuny, a w dodatku bardzo ładnie się zaprezentuje. 


Najprostszy makaron z pieczarkami, czosnkiem, chili i pietruszką 



środa, 14 stycznia 2015

Domowy peeling cytrynowo-cukrowy

Kochani !

Mam dla Was dzisiaj przepis na coś domowego ! Tym razem pojawi się również filmik dla ludzi, którzy nie lubią za dużo czytać także zapraszam do oglądania. :) 
Pokaże Wam przepis na domowy peeling cytrynowo cukrowy, który przepięknie o orzeźwiająco pachnie, ale to co najważniejsze 
złuszczy martwy naskórek ze względu na zawartość drobinek cukru,
nawilży naszą skórę ze względu na zawartość oliwy z oliwek nazywanej KRÓLOWA KUCHENNYCH KOSMETYKÓW, dzięki
zawartości miodu nasza skóra zostanie nawilżona, odżywiona i dodatkowo wspomoże redukcje niedoskonałości, a 
zawartość soku z cytryny pomoże w redukcji przebarwień, uporczywych zaskórników na naszych buźkach, zdezynfekuje i pozostawi skórę pięknie pachnącą !